Hansa Biopharma i korthet

Hansa Biopharma använder sin patenterade immunmodulerande enzymteknologi för att utveckla behandlingar för sällsynta immunoglobulin G (IgG)-medierade autoimmuna sjukdomar, transplantatavstötning och cancer.

Bolagets främsta läkemedelskandidat, imlifidase, är ett enzym som specifikt klyver antikroppar och utvecklats för att möjliggöra njurtransplantation hos högsensitiserade patienter. Enzymet kan utvecklas ytterligare för användning vid transplantation av andra organ och vävnader samt akuta autoimmuna sjukdomar. Imlifidase granskas för närvarande av den europeiska läkemedelsmyndigheten European Medicines Agency (EMA), för ett möjligt marknadsgodkännande.

Hansas forsknings- och utvecklingsprogram är även inriktat på att utveckla nästa generations enzymteknologi för att ta fram nya IgG-klyvande enzymer med lägre immunogenicitet dvs förmåga att ge upphov till ett immunsvar, som är lämpliga för upprepad dosering vid skovvis återkommande autoimmuna sjukdomar och cancer. Hansa Biopharma är baserat i Lund och har även verksamhet i flera länder i Europa och i USA.

Hansa som investering

Imlifidase works
Inriktning på sällsynta sjukdomar med ett stort medicinskt behov
Addresses a clear unmet need
Förberedelser för kommersialisering
Well positioned for commercial success
Utveckling till ett fullt ut integrerat biopharmabolag
Rich pipeline
Utnyttjar vår patenterade antikroppsklyvande enzymteknologi

För vidare informationSenaste finansiella resultat

Se alla resultat
View all news

Senaste nyheterna

View all events

Kommande evenemang

Kommande milstolpar

Near Term News Near Term News

För investerarrelaterade frågor, kontakta gärna IR@hansabiopharma.com